KELA:n info

Kuinka lapsi pääsee puheterapiaan?

Kelan lääkinnällinen kuntoutus: puheterapia

Lapsi voidaan ohjata esim. neuvolan kautta kaupungin puheterapeutin arvioon ja edelleen terapiaan. On mahdollista ottaa myös itse yhteyttä kaupungin puheterapeuttiin, mikäli vanhempia mietityttää lapsen puheen, kielen, syömisen tai vuorovaikutuksen kehitys. Mikäli lapsi tarvitsee tarkempia tutkimuksia ja intensiivisempää puheterapiakuntoutusta, hän tarvitsee edelleen lähetteen erikoislääkärin tutkimuksiin. Tällöin arvioidaan mahdollinen lääkinnällisen kuntoutuksen tarve, joka haetaan Kelalta. Kelan myöntämä kuntoutus voidaan toteuttaa päätöksen mukaisesti terapeutin vastaanotolla tai laitoskäyntinä lapsen lähiympäristössä (koti, päiväkoti, koulu). Kela rahoittaa kuntoutuksen ja perheelle ei synny tästä kustannuksia. Kela maksaa myös kuntoutujan etuudet.

https://www.kela.fi/vaativa-laakinnallinen-kuntoutus

https://www.kela.fi/miten-haet-kuntoutukseen

https://www.kela.fi/yhteistyokumppanit-laakarit-ja-terveydenhuolto-matkakorvaukset-kenelle-matkakorvausta

https://www.kela.fi/vammaisetuudet

Mikäli sinulla on kysyttävää Kelan palveluista tai etuuksista, tulevasta tai käynnissä olevasta puheterapiasta, voitte olla yhteydessä Kelaan.

https://www.kela.fi/yhteystiedot

Mikäli sinulla on jo lääkärin suositus puheterapiasta tai Kelan päätös kuntoutuksesta ja haluat tiedustella vapaita terapiapaikkoja, ota yhteyttä mieluiten sähköpostin kautta. Voit kuvailla lyhyesti lapsen kuntoutustarvetta (diagnoosi), kertoa lapsen iän ja päiväkodin/koulun sijainnin. Muistathan että henkilö/potilastietojen luovuttaminen sähköpostitse ei ole suositeltavaa.

puheterapia@prolingua.fi

p.040-5796226, puhelinaika arkisin klo.15-16

hengitä | oikein

Yhteystiedot

 Laillistettu puheterapeutti Mira Starck

 +358 40 579 6226 ( klo 15 – 16)

 puheterapia@prolingua.fi

 Hakokuja 1, 01360 Vantaa