Froggymouth

Myofunktionaaliset tuotteet lapsille ja aikuisille: Froggymouth

Froggymouth on myofunktionaalisen terapian ja oikomishoidon lääketieteellinen apuväline, jonka avulla voidaan harjoittaa kielen liikettä ja voimaa, jota tarvitaan oikean nielemisen ja myös nenähengityksen tueksi. Froggymouthin on kehittänyt ranskalainen oikomishammaslääkäri Patrick Fellus. Froggymouthin avulla harjoitellaan päivittäin passiivisesti 15 minuuttia, 2-3 kuukauden ajan.

Kielen matala lepoasento, poikkeava nieleminen ja suuhengitys liittyvät usein toisiinsa. Vauvoille normaalin infantiilisen nielemisen pitäisi jäädä pois oraalimotoristen taitojen kehittyessä. Tämä kehitys kuitenkin jää joskus tapahtumatta ja se johtaa kielen väärään toimintaan, häiritsee orofakiaalisia toimintoja ja vaikuttaa siten kasvojen ja suun optimaaliseen kasvuun.

Froggymouth sopii lapsille (4v.-) ja aikuisille.

Suosittelemme apuvälineen käytön aloitukseen lapsilla puheterapeutin konsultaatiota. Voitte ottaa yhteyttä myös Pro Linguan puheterapeuttiin s-postitse: puheterapia@prolingua.fi

Froggymouthin avulla tavoitellaan kielen oikean lepoasennon oppimista, nenähengityksen vahvistamista ja hoidon ja kuntoutuksen tukea.

Froggymouthin avulla toteutetaan passiivista harjoittelua ja  automaattista oppimista. Froggymouth estää virheellistä nielemistä ja vahvistaa optimaalisen nielemistavan ja samalla vahvistaa nenähengitystä. Froggymouth estää huulten virheellisen liikemallin niellessä, jolloin nielemisprosessi muuttuu.

Froggymouth on suunniteltu oikomishoitoon, ja se toimii myös myofunktionaalisen terapian tehokkaana tukena.