Face Former

Myofunktionaaliset tuotteet lapsille ja aikuisille: Face Former

Face Former on saksalaisen Klaus Berndsenin kehittämä lääketieteellinen, CE-merkitty apuväline ja terapiamenetelmä, jonka avulla voidaan harjoittaa suualueen lihasvoimaa, jota tarvitaan oikean nenähengityksen tueksi.
Face Formerin avulla voidaan harjoitella myös nielemistä, joka usein on häiriintynyt suualueen virheasentojen ja virheellisen hengitystavan yhteydessä.
Face Former tukee myös passiivisesti käytettynä öisin sekä suualueen oikeita asentoja, että nenähengitystä.
Suualueen virheasentoja korjaamalla voidaan myös pyrkiä lieventämään yöaikasta narskuttamista.

Face Former sopii myös lapsille (alk.2-3v.)

Suosittelemme apuvälineen käytön aloitukseen lapsilla puheterapeutin konsultaatiota. Voitte ottaa yhteyttä myös Pro Linguan puheterapeuttiin s-postitse: puheterapia@prolingua.fi

Yksi myofunktionaalisen terapian toteutustapa on Face Former-harjoittelu. Face Former on kehitetty lääketieteelliseksi apuvälineeksi mm. kuorsaukseen ja uniapneaan. Face Formeria käytetään myös esimerkiksi narskutuksen hoitoon. Tavoitteena on muuttaa hengitysmallia, vahvistaa hengityslihaksia, vahvistaa suun (huulten) sulkua, lihaksia suussa, nenässä ja nielussa, ja samalla siis nenähengitystä nukkuessa. Uniapnean hoidossa ensisijaista ovat kuitenkin aina lääkärin tutkimukset ja määrätyn hoidon noudattaminen.

Suosittelen puheterapeutin arviota suualueesta ja hengityksestä harjoittelun tueksi.  Alkututkimus, konsultaatio ja ohjaus voidaan toteuttaa myös etäyhteyksien avulla, sekä lapsille, että aikuisille.

Face Former -harjoitteluun kuuluvat aktiiviset päivittäiset harjoitteet sekä yöaikainen, passiivinen käyttö, joka takaa usean tunnin aktivointia suualueelle, samalla vahvistaen hengitystä ja hyvää unta.